Onze werkwijze
NabestaandenWerk en Erfrechtplan hebben veel ervaring op het gebied van erfrechtplanning en afwikkeling daarvan.  Erfrechtplan heeft een landelijke spreiding van erfrechtspecialisten die in iedere regio samenwerken met een lokaal notariskantoor. De klant tekent de akte bij de notaris.  Samen met Nancy zorgen zij voor een goede en persoonlijke oplossing. Jaarlijks worden op die manier honderden mensen geholpen.

image-357247-02C39578.jpg
1. Vrijblijvend gesprek

Tijdens een vrijblijvend gesprek bij u thuis aan de keukentafel informeren wij u over hoe het erfrecht in Nederland geregeld is. Wij leggen u uit wat de gevolgen zijn van het overlijden van u of uw partner, wie de wettige erfgenamen zijn en hoeveel erfbelasting u of uw nabestaande(n) moet(en) betalen na overlijden. En natuurlijk hoe hierop bespaard kan worden!
Ook leggen wij uit wie wel en wie niet een deel van de nalatenschap kan opeisen. Vervolgens bespreken wij zaken die voor u en uw erfgenamen van belang zijn om in een testament op te nemen. Ook staan wij stil bij de voordelen voor de erfgenamen en wat de gevolgen zijn voor de erfbelasting en de eigen bijdrage in de zorg. Tevens informeren wij u over de voordelen van een levenstestament en van schenken.
Aan het einde van het gesprek zal uw erfrechtspecialist u informeren wat de eventuele kosten zijn als u de stap wilt maken naar de notaris. Deze kosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke wensen en specifieke situatie. In onze dienstverlening noemen wij altijd een totaalbedrag, inclusief de kosten van de notaris, onze begeleiding, het inschrijven in het centraal testamentenregister en de btw. Zo komt u achteraf dus nooit voor vervelende verrassingen te staan.
image-357248-02B45142.jpg
2. Uw gesprekverslag
​​​​​​​
Als u voor een vervolg van het eerste gesprek kiest en gebruik wilt maken van de verdere diensten van Erfrechtplan, kunt u het volgende van ons verwachten: U ontvangt van ons een persoonlijk en leesbaar verslag, waarin alle besproken onderdelen voor u zijn uitgeschreven, zodat u dit nog eens rustig kunt nalezen.
De erfrechtspecialist geeft aanvullende uitleg naar aanleiding van uw gespreksverslag, indien u nog vragen heeft .
Wij leggen contact met het notariskantoor en leggen in een verslag aan de notaris vast wat voor u belangrijk is. Wij vertalen uw wensen, zodat de notaris weet welk testament voor u nodig is. In overleg met u, maken wij een afspraak op het betreffende notariskantoor. Nancy is bij deze afspraak aanwezig als u dat prettig vindt.
image-357047-header_image_3-aab32.jpg
3. Gesprek bij notaris
​​​​​​​
Tijdens de afspraak met de notaris worden alle besproken punten nog een keer met u doorlopen. Als er op dat moment toch nog onduidelijkheden voor u zijn, zullen wij die nogmaals uitleggen tot het u duidelijk is.
image-357249-02F07187.jpg
4. Controle conceptaktes
​​​​​​​
Het notariskantoor stelt aan de hand van het gesprek uw conceptaktes op. Deze worden eerst aan Erfrechtplan aangeboden en zij controleren de aktes op gemaakte afspraken en wensen. Als de aktes voldoen aan uw wensen en persoonlijke situatie, worden deze naar u verzonden. Wanneer er vragen zijn, kunt u deze met Nancy bespreken. Eventuele wijzigingen kunnen nog steeds doorgevoerd worden.
image-357251-tutoring-service3.jpg
5. Ondertekenen aktes bij notaris
​​​​​​​
De tweede afspraak bij de notaris is de formele stap. De notaris heeft op basis van de conceptaktes en eventuele opmerkingen de definitieve aktes opgesteld. U tekent in deze afspraak uw persoonlijke aktes en borgt hiermee dat uw nalatenschap naar uw wensen en afspraken wordt geregeld. U ontvangt vervolgens een exemplaar van uw testament.
image-357252-02A11ZRQ.jpg
6. Nazorg
Indien uw partner komt te overlijden kunt u, als langstlevende, ook contact met Nancy opnemen zodat zij u bij de afhandeling van een testament en het invoeren van de aangifte erfbelasting persoonlijk kan ondersteunen.